Autoritățile de stat australiene au jurat că vor închide un festival de muzică dance după ce două persoane au murit în urma unei supradoze de droguri Poliția a declarat că 700 de persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale din cauza consumului de droguri de la festivalul Defqon 1 și că 3 persoane se află în stare critică, scriebbc.com

FestivalFoto: Eventbrite

Premierul de stat Gladys Berejiklian a declarat că evenimentul nu este sigur și că nu ar trebui ca acesta să mai aibă loc. Organizatorii festivalului au spus că vor coopera cu autoritățile.

Identitatea celor două persoane care au murit nu a fost făcută publică, însă ambele aveau în jur de 20 de ani și ambele au murit în spital, conform poliției. Poliția a declarat că 10 persoane au fost găsite vinovate de infracțiuni care au legătură cu drogurile. Printre aceștia se află și doi adolescenți care ar fi adus 120 de pastile pentru festival. Festivalul Defqon 1, are loc în Sydney și este gazda a muzicii techno, house și trance. Evenimentul are loc din anul 2009.