Președintele Franței Emmanuel Macron i-a spus unui tânăr grădinar șomer că există foarte mulți angajatori care caută angajați „Îți pot găsi un job doar trecând strada”, a spus Macron după ce tânărul și-a exprimat nemulțumirile în cadrul unei întâlniri pe străzile Parisului. Tânărul i-a spus președintelui că angajatorii nu îi răspund la aplicația de job pe care le-o trimite, conformbbc.com

Emmanuel MacronFoto: Wikipedia

Franța are o rată de șomaj de 10%, procentaj care este peste media europeană. Macron a încercat să ușureze procesul prin care afacerile pot angaja sau concedia personal, măsurile adoptate de el au fost întâmpinate de proteste. Președintele Franței participa la un eveniment cultural atunci când a avut loc schimbul de replici cu grădinarul. „Dacă ești pregătit și motivat, în hoteluri, cafenele și în construcții, peste tot unde merg oamenii îmi spun că sunt în căutare de angajați”, a adăugat Macron.

Inițial, Macron l-a întrebat pe bărbat dacă s-a înregistrat ca persoană aflată în căutarea unui job. Bărbatul a răspuns că da, însă că el nu a reușit să găsească nimic. Aproximativ 3 milioane de oameni sunt în căutarea unui job în Franța. Rata șomajului în rândul tinerilor este însă cea mai gravă, 1 din 4 tineri sub 25 de ani fiind șomeri.