Cel puțin cinci persoane, inclusiv o mamă și copilul ei, au murit în Carolina de Nord, pe măsură ce furtuna tropicală Florence se deplasează încet prin Carolina de Nord şi Carolina de Sud, au anunţat autorităţile locale, transmite postul CNN, citat de Mediafax.

uraganul florenceFoto: YouTube

După ce a ajuns pe uscat ca un uragan de categoria 1, Florence a fost retrogradată la stadiul de furtună tropicală vineri după-amiază.

Două persoane au murit în Wilmington după ce un copac a căzut peste o casă, a anuţat Departamentul de Poliție al orașului. "WPD poate confirma primele două decese în urma uraganului Florence din Wilmington. O mamă și un copil au fost uciși în urma unui copac care a căzut peste casa lor. Tatăl a fost transportat la (Centrul Medical Regional din Hanover) cu leziuni", a postat pe Twitter poliția locală.

"În orașul Hampstead, echipajele de urgență care se deplasau către o locuinţă în urma unui apel privind o persoană care a suferit un atac cardiac, au găsit drumul blocat de copacii căzuți. Când au ajuns la adresă, femeia era decedată", a declarat Chad McEwen, directorul adjunct al comitatului Pender.

Cea de-a patra persoană care a murit a fost un bărbat din comitatul Lenoir care conecta un generator, a transmis biroul guvernatorului Roy Cooper. Un alt bărbat din comitat, care ieşise afară să verifice ce fac câinii lui, a decedat, au declarat oficialii.

Wow...flood waters from Florence filled up this garage in North Carolina. (@ABC) pic.twitter.com/c85k6tPD5u