Arheologii au descoperit un loc despre care cred că este cel mai vechi loc de producție de alcool din lume, precizează un studiu publicat ieri.În studiu este menționat și că băutura era asemănătoare berii din zilele noastre și că este posibil ca aceasta să fi fost servită la ceremoniiîn urmă cu 13 000 de ani, scriu cei de laFrance24.

HotNews.roFoto: Hotnews

Situl arheologic se află în peștera Raqefet, aflată la sud de Haifa, în nordul Israelului. Peștera a servit de-a lungul vremii ca cimitir pentru Natufieni.

,,Dacă avem dreptate, atunci acesta este primul loc din lume unde este atestată producția de alcool de orice tip”, a spus Dani Nadel, profesor de arheologie la Universitatea din Haifa și unul dintre autorii articolului publicat în ,,Revista pentru Arheologie: Rapoarte”.

,,Știm ce făceau Natufienii în peșteră. Aici își îngropau morții, pe o platformă de flori și plante și, aparent, tot aici produceau un lichid care arăta ca o supă, o băutură alcoolică.”

Nadel susține că lichidul ,,era diferit de berea din ziua de astăzi” și, cel mai probabil, mult mai slab, deși fermentat.

Conform articolului publicat alături de cercetători de la Universitatea Stanford din SUA, producția de bere ,,precede apariția unor culturi de cereale cu câteva milenii în Orientul Apropiat.”