Ministrul austriac de interne, Herbert Kickl, a confirmat că în continuare se discută cu statele din Balcanii de Vest despre înființarea unor centre pentru imigranți. În comunicatul dat publicității cu ocazia reuniunii de la Viena a miniștrilor de interne din statele UE cu omologii lor din Balcanii de Vest, Kickl nu a precizat despre ce state este vorba. "Nu dorim o dezbatere publică înainte de a decide ceva" – a spus Kickl, potrivit Rador.

HotNews.roFoto: Hotnews

Ideea înființării unor centre pentru imigranți a fost inițiată de Austria și Danemarca, dar statele din Balcanii de Vest nu au fost de acord. Danemarca propunea ca astfel de centre să fie instalate în "locuri atractive din afara UE". După întâlnirea cu ministrul de interne al Albaniei, Farmir Xhafaj, Kickl a declarat că discuțiile pe această temă sunt "discrete".

Ministrul austriac de interne a pledat ca acordul privind accesul direct la datele poliției și ale autorităților penale să fie extins și în statele din Europa de Sud-Est și astfel s-ar aduce o contribuție importantă în apărarea securității în Balcanii de Vest, dar și în Europa.