UPDATE 08:18Cel puțin o persoană a decedat, iar alte 12 au fost rănite în peste 70 de explozii și incendii din trei orașe situate în apropierea orașului Boston din statul american Massachusetts, produse cel mai probabil din cauza fisurării unei conducte de gaz, relatează agenția de știri Reuters, citată de Mediafax.

UPDATE 06:32Cel puțin șase persoane au fost rănite în peste 70 de explozii și incendii din trei orașe situate în apropierea orașului Boston din statul american Massachusetts, produse cel mai probabil din cauza fisurării unei conducte de gaz, relatează Reuters, citat de Mediafax.

Autoritățile din statul american Massachusetts au raportat joi o serie de incendii și explozii în mai multe orașe situate la nord de Boston și au evacuat mai multe cartiere din cauza mirosului pronunțat de gaz din zonă, relatează Reuters.

Momentan nu au apărut informații legate de posibile victime. Exploziile au avut loc în orașele Lawrence, Andover, North Andover și Methuen.

Autoritățile au anunțat că este prea devreme pentru a stabili o cauză exactă a incidentului, dar una dintre posibilități este spargerea unei conducte de gaz. Prima explozie a fost provocată de presiunea prea ridicată dintr-o conductă de gaz.

„Toate persoanele care au alimentare cu gaz în case trebuie să își evacueze locuințele până la noi instrucțiuni”, a declarat Andrew Maylor, primarul din North Andover, potrivit Mediafax.