O femeie din SUA, autoare de cărți genul romantic-suspans, care la un moment dat a scris inclusiv un eseu intitulat „Cum să îți omori soțul”, a fost inculpată zilele trecute pentru uciderea soțului său, relatează Huffington Post.

Nancy Crampton-BrophyFoto: portlandoregon.gov

Poliția din Portland (statul Oregon, nord-vestul SUA) a arestat-o pe Nancy Crampton-Brophy, 68 de ani, miercurea trecută, aceasta fiind pusă sub acuzare pentru crimă și folosirea ilegală a unei arme.

Șoțul acesteia, Dan Brophy, un bucătar şef în vârstă de 63 de ani, a fost împușcat mortal, pe 2 iunie, într-o bucătărie din Institutul Culinar din Oregon, unde era profesor, conform presei locale.

La o zi după crimă, autoarea unor cărți precum „Soțul nepotrivit” și „Fata care cel mai probabil ar...” își exprima șocul pe pagina sa de Facebook:

Mai mult, de atunci, Crampton-Brophy a restrâns accesul public la deja faimosul său eseu „Cum să îți omori soțul”. Lucrarea era publicată pe blogul See Jane Publish și ar fi inclus secțiuni despre mobiluri ale crimei și posibile arme.

În 2012, Crampton-Brophy explica pentru blogul Romancing the Genres ce a atras-o la stilul romantic-suspans. „Crimă, haos, masacru - acestea par să vină natural pentru mine, ceea ce înseamnă că soțul meu s-a învățat să doarmă cu un ochi deschis”, spunea ea.

Potrivit documentelor depuse la instanță, cuplu era căsătorit de 26 de ani.