Aproximativ 2 din 5 femei care se sinucid sunt din India, potrivit unui studiu publicat de Lancet în această săptămână, care spune că ratele de sinucidere ale țării constituie o criză a sănătății publice, potrivitThe Guardian.

indiancaFoto: YouTube

Numărul femeilor indiene care mor prin sinucidere a scăzut din 1990, dar nu la fel de mult ca în alte părți ale lumii, iar acum reprezintă 36,6% din decesele globale din rândul femeilor. "Femeile din India se confruntă cu probleme serioase ", a declarat Poonam Muttreja, directorul executiv al unui grup de sănătate publică.

Ea și alți specialiști au blamat tendința căsătoriei timpurii - o cincime din femeile indiene se căsătoresc înainte de vârsta de 15 ani - și violența bărbaților împotriva femeilor precum și alte simptome ale unei culturi patriarhale profund înrădăcinate

Rata de suicid în rândul femeilor indiene a fost de trei ori mai mare decât ar putea fi prevăzută pentru o țară cu geografie similară și indicatori socio-economici, au spus cercetătorii. "Normele noastre sociale sunt foarte regresive", a spus Muttreja. "În sat, o fată se numește fiica tatălui ei, apoi este soția soțului ei, iar când are un fiu, ea este mama fiului ei."

Muttreja a spus că cercetarea efectuată de organizația sa a arătat că 62% dintre femeile chestionate credeau că este legitim ca soții lor să le bată. Studiul a arătat că sinuciderea a fost recent decriminalizată, astfel că există o posibilitate ca rata reală să fie chiar mai ridicată, dar ascunsă de familii și medici.