Cei doi bărbați acuzați de Londra că i-au otrăvit pe fostul spion rus Serghei Skripal și pe fiica sa în Anglia au confirmat că au vizitat Salisbury în luna martie, dar spun că au fost simpli turiști, scrie AFP.

Alexandr Petrov si Ruslan BoshirovFoto: Captura YouTube

Intervievați de televiziunea rusească RT, cei doi bărbați, care seamănă cu suspecții ale căror fotografii au fost difuzate de Marea Britanie, au afirmat că voiau să viziteze catedrala din Salisbury.

Aceștia au confirmat că se numesc Alexandr Petrov și Ruslan Boșirov, așa cum a indicat Londra, care îi acuză că sunt agenți ai serviciului secret al Armatei ruse, temutul GRU.

Cei doi spun că după aceste evenimente viața li s-a dat peste cap și că nu sunt ofițeri GRU, ci lucrează în „industria de fitness”

"Noi suntem cei care au fost arătați în fotografii: Ruslan Boșirov și Alexander Petrov", au declarat bărbații, potrivit declarațiilor în rusă, traduse în engleză de RT.

"Prietenii noștri ne-au sugerat de mult timp să vizităm acest oraș fabulos", spune Alexandr Petrov, care adaugă că voia să viziteze "celebra catedrală din Salisbury", cunoscută în lumea întreagă.

"Este cunoscută pentru săgeata sa de 123 de metri și pentru ceasul său, cel mai vechi din lume care funcționează în continuare", potrivit interviului difuzat de RT.

Rusia a identificat cei doi bărbați acuzați de Londra că au otrăvit un fost spion rus, Serghei Skripal, și pe fiica acestuia în Anglia,a anunțat miercuri Vladimir Putin, care susține însă că este vorba de "civili" și că nu e vorba de nimic "criminal" în cazul lor.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, DmitriPeskov, a declarat joia trecutăcă Rusia nu are niciun motiv să îi investigheze pe cei doi suspecți în atacul neurotoxic din Salisbury, deoarece Marea Britanie nu a cerut asistență.

În urmă cu două săptămâni, Londra l-a acuzat direct pe Vladimir Putincă este responsabil pentru atacul cu agentul Noviciok.

Procurorii britanici au anunțat, pe 5 septembrie, că au dovezi suficiente pentru a inculpa doi ruși de conspirație la uciderea fostului spion rus și a fiicei sale, în Anglia, în luna martie. Ministrul rus al Afacerilor Externe spunea atunci că numele celor doi bărbați pe care procurorii britanici îi acuză de tentativa de ucidere a fostului spion rus nu înseamnă nimic pentru Moscova.

Marea Britanie a cerut o reuniune a Consiliului de Securitate al ONUpentru a discuta despre atacul neurotoxic.