Președintele partidului polonez Lege și Justiție (PiS), Jaroslaw Kaczynski, a anunțat în coloanele ziarului „Super Express” că „se vor găsi mijloace financiare pentru a îmbunătăți soarta pensionarilor”. În opinia sa, guvernul și conducerea partidului lucrează deja la programul de ajutor suplimentar pentru pensionari. Nu a dezvăluit însă amănuntele, potrivit Rador, care citează Rzeczpospolita.

HotNews.roFoto: Hotnews

Acesta este un mod verificat deja de a câștiga alegerile. Adausul de 500 zloți pentru al doilea și următorul copil a ajutat acest partid deja să câștige alegerile din anul 2015. Anunțul actual privind acordarea sumei de 500 zloți pentru un pensionar vine cu puțin mai bine de o lună înaintea următorului vot. După cum reiese din sondajul IBRIS realizat la recomandarea „Rz”, este de așteptat o luptă îndârjită pentru fiecare vot.

Așa cum reiese din tabelul alăturat pe tema preferințelor electorale în alegerile parlamentare, în sondaj conduce Dreapta Unită (PiS+Înțelegerea+Polonia Solidară) cu 37%, urmată de Coaliția Civică (PO, Nowoczesna, B.Nowacka) cu 31%.

Ambele părți ale scenei politice dispun de forțe echilibrate. Eventuala coaliție de dreapta PiS și mișcarea Kukiz’15 va pierde la un fir de păr de actuala opoziție – Coaliția Civică, SLD și PSL.

Reiese din sondaj că în această dispută pe un sprijin destul de mare (aproape 8%) poate conta noua formațiune a lui Robert Biedron.