Guvernul chinez a lansat o serie de acțiuni de represiune la adresa congregațiilor creștine din Beijing și din alte câteva provincii din țară. Aceștia au ordonat distrugerea însemnelor religioase, arderea bibliilor și închiderea bisericilor. Pastorii din Beijing și un grup care monitorizează practicile religioase în China susțin că mulți dintre credincioși au fost obligați să semneze acte oficiale prin care renunță la credință, scriu cei de laAPNews.

Xi JinpingFoto: Captura YouTube

Campania corespunde cu ultimele eforturi făcute de Partidul Comunist din China pentru eliminarea religiei nu doar din viața membrilor de partid, ci și din țară.

Bob Fu, reprezentant al grupului american China Aid, susține că închiderea bisericilor din provincia Hennan și a unei biserici recunoscute din Beijing sunt semne ale escaladării semnificative a represiunilor guvernamentale.

,,Comunitatea internațională ar trebui să fie alarmată și șocată de această nerespectare evidentă a libertății de a avea orice tip de credințe religioase”, a scris acesta într-un email.

Sub conducerea președintelui Xi Jinping, despre care se spune că ar fi cel mai puternic lider al Chinei de la Mao Zedong, libertățile credincioșilor au avut foarte mult de suferit. Experții și activiștii susțin că, pe măsură ce acesta își consolidează puterea, Xi devine tot mai hotărât să suprime libertățile religioase trecute în Constituția Chinei încă din 1982.