​Statele Unite iau în considerare impunerea de sancțiuni împotriva Curții Penale Internaționale (ICC), dacă aceasta va continua „persecutarea” americanilor, a declarat John Bolton, consilierul prezidențial american pentru Siguranță Națională, citat de BBC, precizează Mediafax.

John R. BoltonFoto: Wikipedia

Bolton a numit Curtea Penală Internațională „nelegitimă” și a promis că Statele Unite vor face tot ce le stă în putință pentru a-și proteja cetățenii.

Statele Unite au aderat la Curtea Penală în anul 2002.

Consilierul consideră că instituția este o amenințare a „suveranității Statelor Unite și la securitatea națională”. De asemenea, acesta a declarat că instituția și-a însușit „jurisdicția asupra unor infracțiuni care au definiții ambigue” și a eșuat în „pedepsirea unor crime atroce”.

„Nu vom coopera cu ICC. Nu vom oferi asistență ICC. Nu vom susține ICC. Vom lăsa ICC să moară pe cont propriu. După tot ce s-a întâmplat, ICC este deja o instituție moartă pentru noi”, a declarat Bolton.

Purtătorul de cuvânt al Casei Albe, Sarah Sanders, a susținut remarcile făcute de Bolton.

„Președintele Donald Trump va folosi orice metode sunt necesare pentru a-și proteja cetățenii și aliații de orice persecutări nedrepte ale ICC”, a declarat Sanders.