Polițiștii au intervenit luni în capitala Republicii Moldova pentru eliberarea a patru persoane care au fost ținute ostatice de un bărbat într-un apartament din Chișinău, relateazăMoldova.org. Suspectul a murit la spital, după ce a fost împușcat de polițiști.

Interventie salvare ostatici MoldovaFoto: Captura video

Șeful Inspectoratului General de Poțitie din Republica Moldova, Alexandru Pînzari, a spus că suspectul, originar din Telenești, a luat ca ostatici patru membri ai familii sale, respectiv concubina, soacra și copii. Potrivit acestuia, copii și femeile au fost evacuate, iar persoana bănuită a decedat pe patul de spital, după ce a fost împușcat de polițiști.

”Un suspect originar din Telenești a luat ostatici membrii familii sale, concubina, soacra și copii. Pe cauza dată a fost pornită o cauză penală. În timpul discuțiilor persoana devenea agresivă și amenința că își va omorî membrii. În baza acestor informații au fost chemate două grupe de asalt. La momentul intervenției persoana bănuită a opus rezistență. Avea la sine cuțit și o armă asemănătoare cu o armă și a încercat să atace polițiștii. În urma acțiunilor, bănuitul a decedat”, a spus Pânzari, potrivitUnimedia.info.

Un locuitor al capitalei a postat pe Facebook imagini video în care au fost surprinse câteva momente din intervenția forțelor de ordine.

Din acestea se poate de observat cum polițiștii intervin într-un bloc de locuit, se aud geamuri sparte, iar apoi focuri de armă.