Președintele american Donald Trump a postat duminică un mesaj pe Twitter în care îl felicită pe omologul său nord-coreean, Kim Jong-un, pentru organizarea unei parade militare fără rachete balistice cu ocazia aniversării a 70 de ani de la înființarea țării, relatează Mediafax.

TrumpFoto: Captura YouTube

"Coreea de Nord tocmai și-a organizat parada militară, cu ocazia aniversării a 70 de ani de la înființare, fără obișnuita etalare a armamentului nuclear și balistic. Tema a fost pacea și dezvoltarea economică", a transmis Trump într-un mesaj postat pe Twitter.

ȚExperții sunt de părere că parada militară din Coreea de Nord a fost fără rachete balistice doar pentru a-i demonstra ceva lui Donald Trump. De fapt, acesta este un lucru foarte pozitiv din partea Coreei de NordȚ, a declarat președintele american.

"Îi mulțumesc președintelui Kim. Amândoi le vom demonstra tuturor că s-au înșelat! Nu există lucru mai bun decât dialogul bun dintre două persoane care se plac reciproc. Mult mai bine decât era înainte să preiau eu funcția!", a adăugat Donald Trump.

Coreea de Nord folosește în mod obișnuit sărbătorile majore pentru a-și expune capabilitățile militare și cele mai recente evoluții ale tehnologiei rachetelor.

Liderul țării a invitat un grup mare de jurnaliști străini să acopere parada militară și restul festivităților.