​Cetățenii din orașul german Köthen au protestat duminică după ce un tânăr în vârstă de 22 de ani a murit după ce a intervenit într-o altercație cu doi cetățeni afgani, care au fost ulterior arestați pentru uciderea acestuia, relatează Mediafax, citând BBC.Cetățenii din Köthen au protestat pe străzile orașului și au aprins lumânări în semn de omagiu pentru victimă.

Autoritățile s-au mobilizat pentru prevenirea violenței în cadrul protestelor de duminică. Primarul le-a cerut localnicilor să rămână în case.

Cetățeanul german de 22 de ani a murit în noaptea de sâmbătă spre duminică după ce s-a implicat într-o ceartă dintre trei cetățeni afgani.

În urma eximării, medicii au declarat că moartea germanului nu a survenit în urma rănilor din altercație, ci în urma unei probleme pe care tânărul o avea la inimă.

Incidentul vine la puțin timp după ce un alt cetățean german a fost ucis în urma unei altercații cu doi solicitanți de azil, în data de 26 august, în orașul german Chemnitz, situat la aproximativ 160 de kilometri de Köthen.