Apple Inc plănuiește crearea unei platforme online prin care poliția să poată cere formal informații despre utilizatori. Aceștia formează o echipă care să instruiască poliția cu privire la datele care pot fi sau nu obținute de la producătorul de iPhone, conform unei scrisori a companiei despre care relatează Reuters, citat dechannelnewsasia.com.

Logo AppleFoto: Hotnews

Scrisoarea, trimisă pe 4 septembrie, a fost scrisă de Kate Adams, consultantul general Apple, pentru senatorul democrat din Rhode Island, Sheldon Whitehouse.

Apple a refuzat să comenteze scrisoarea.

Apple poate furniza date despre utilizatori, precum informațiile stocate în serviciul online iCloud. Disensiunile dintre autorități și producător au apărut când Apple a susținut că nu are acces la toate datele cerute de poliție, deoarece dispozitivele sunt criptate chiar și pentru producători.

Compania precizează în scrisoare că anul trecut au răspuns la 14 000 de solicitări din partea poliției, inclusiv 231 de urgențe domestice, care au fost rezolvate în 20 de minute, indiferent de momentul în care au fost făcute solicitările.