Autoritățile orașului japonez Tsukuba au introdus un sistem online de vot bazat pe tehnologia blockchain care să le permită cetățenilor să voteze pentru programele locale de dezvoltare, scrieccn.com.

HotNews.roFoto: Hotnews

Astfel, Tsukuba a devenit primul oraș japonez care să facă uz de un astfel de sistem de vot. Sistemul folosește ,,My Number”, o aplicație care alocă tuturor votanților un număr de identificare a câte 12 cifre. Acest număr are un dublu rol: cu ajutorul acestuia se poate verifica autenticitatea votului în așa fel încât acesta să nu poată fi falsificat sau accesat de către persoane neautorizate cu ajutorul tehnologiei descentralizate blockchain, dar și să ofere o identitate digitală votanților, informeazăJapan Times.

Sistemul de vot este folosit pentru propuneri care vizează programele locale de dezvoltare socială.

Votanții au fost rugați să își scaneze cardul My Number înainte de a selecta programul ales. Ulterior, fiecare vot a for înregistrat într-o mare bază de date.

Tsukuba este centrul cercetării științifice din Japonia și este recunoscut pentru experimentele care implică noi tehnologii.