​Vicepreședintele american Mike Pence și secretarul de Stat Mike Pompeo au negat că ar fi autorii unui editorial, publicat în cotidianul The New York Times, în care detaliază o "mișcare de rezistență" în interiorul administrației Donald Trump, relatează site-ul Politico.eu, citat de Mediafax.

HotNews.roFoto: Hotnews

Editorialul a fost publicat miercuri de un "oficial de rang înalt din administrația Trump", care îl acuză pe liderul de la Casa Albă că ar "acționa într-o manieră defavorabilă bunăstării republicii".

Cabinetul lui Pence a negat că acesta este autorul editorialului, argumentând că "vicepreședintele se semnează în editoriale".

"The New York Times ar trebuie să fie rușinat, la fel ca persoana care a scris acest editorial fals, ilogic și laș", a declarat directorul de Comunicații Jarrod Agen.

Secretarul de Stat Mike Pompeo, care se afla într-o fizită în India, a criticat cotidianul pentru publicarea articolului și a cerut demisia oficialului care l-a scris.

Președintele american Donald Trump a reacționat nervos la informațiile cuprinse în scrisoarea anonimă a unui oficial de rang înalt din Administrația sa, publicată de NY Times, numind editorialul „lipsit de curaj” și publicația „frauduloasă”, relatează Mediafax.

Donald Trump și-a exprimat opinia față de scrisoare în cadrul unui eveniment public și printr-un mesaj postat pe Twitter.

Acesta a numit articolul publicat de NY Times „un editorial lipsit de curaj”.

„Acest așa-numit oficial de rang înalt chiar există, sau este vorba doar de eșuatul New York Times cu o sursă frauduloasă? Dacă această persoană lipsită de curaj chiar există, publicația NY Times trebuie, din motive de securitate națională, să îl predea Guvernului”, a transmis Donald Trump printr-un mesaj pe Twitter.