Fotograful Guvernului american a tăiat pozele de la inaugurarea lui Donald Trump la președinția SUA astfel încât să nu se vadă unde se sfârșește mulțimea, relateazăThe Guardian.

Donald TrumpFoto: Agerpres/AP

Un fotograf guvernamental a editat fotografiile oficiale de la inaugurarea lui Donald Trump astfel încât mulțimea să pară mai mare, după o intervenție personală a președintelui în prima sa dimineață la Casa Albă, după ce s-a enervat că imaginile arătau că audiența era mai mică decât cea de la inaugurarea lui Barack Obama în 2009.

Detaliile au fost dezvăluite în cadrul unei raport de investigație dezvăluit de către inspectorul general al Departamentului de Interne al SUA pentru The Guardian, prin Actul de Libertate privind informația.

Documentele arată din nou criza administrației Trump, după ce Casa Albă a susținut în mod fals că evenimentul a atras cea mai mare audiență dintotdeauna.

Atât Trump, cât și secretarul responsabil cu presa de la Casa Albă, Sean Spicer, i-ar fi sunat pe oficialii National Park Service în căutarea unor fotografii mai ”măgulitoare”.

Nu este clar din raport care fotografii au fost editate și dacă au fost făcute publice.

Noile detalii nu au fost incluse în raportul final al investigației inspectorului general făcut public în luna iulie a anului trecut.