Președintele american Donald Trump a reacționat nervos la informațiile cuprinse în scrisoarea anonimă a unui oficial de rang înalt din Administrația sa, publicată de NY Times, numind editorialul „lipsit de curaj” și publicația „frauduloasă”, relatează Mediafax.

Donald TrumpFoto: Captura YouTube

Donald Trump și-a exprimat opinia față de scrisoare în cadrul unui eveniment public și printr-un mesaj postat pe Twitter.

Acesta a numit articolul publicat de NY Times „un editorial lipsit de curaj”.

„Acest așa-numit oficial de rang înalt chiar există, sau este vorba doar de eșuatul New York Times cu o sursă frauduloasă? Dacă această persoană lipsită de curaj chiar există, publicația NY Times trebuie, din motive de securitate națională, să îl predea Guvernului”, a transmis Donald Trump printr-un mesaj pe Twitter.

Inițial, președintele american a postat un mesaj simplu, „TRĂDARE?”.

„Ei nu îl plac pe Donald Trump și mie nu îmi place de ei deoarece sunt oameni lipsiți de sinceritate”, a declarat președintele în cadrul unui eveniment public.

„Avem pe cineva în cadrul a ceea ce eu numesc eșuatul New York Times care vorbește despre cum face parte din rezistența din cadrul Administrației Trump- cu așa ceva avem de-a face”, a adăugat Trump.

Consilierii prezidențiali ai lui Donald Trump i-au spus că această persoană face parte din „cei care scurg informații” în presă în fiecare zi. Consilierii consideră că persoana care a scris scrisoarea este cineva care lucrează în Administrație, dar nu în Casa Albă propriu-zis.

Purtătorul de cuvânt al Casei Albe, Sarah Sanders, a emis un comunicat în care critică scrisoarea anonimă și autorul acesteia.

„Individul care se află în spatele scrisorii a ales să trădeze, în loc să susțină președintele ales al Statelor Unite. Acesta nu pune țara pe primul loc, ci pe el însuși, își pune ego-ul înainte de dorința americanilor. Acest laș ar trebui să facă lucrul corect și să demisioneze”, a declarat Sanders.

Conform purtătorului de cuvânt, publicația a acționat iresponsabil.

„Suntem dezamăgiți, dar nu surprinși de alegerea ziarului de a publica editorialul patetic și nechibzuit. Publicația a atins o nouă limită de jos, și ar trebui să își ceară scuze”, a adăugat aceasta.

Purtătorul de cuvânt al publicației New York Times a răspuns criticilor aduse.

„Suntem incredibil de mândri că am publicat acest articol, care adaugă o valoare semnificativă înțelegerii publicului asupra a ceea ce se întâmplă în Administrația Trump, venit de la o persoană care prin poziția sa cunoaște ce se întâmplă”, a declarat Eileen Murphy.