Premierul Saxoniei, Michael Kretschmer, declară că rapoartele care susțin că mulțimea a fost violentă în timpul protestelor anti-imigrație din Chemnitz sunt exagerate. Acesta este acuzat de membrii opoziției că ar simpatiza extrema dreaptă, scrie publicația germanăDW.

HotNews.roFoto: Hotnews

Premierul regiunii guvernamentale Saxonia din Germania a declarat ieri că protestei dreptei din orașul Chemitz nu au condus la acte de agresiune împotriva imigranților.

Kretschmer a spus membrilor parlamentului că unele dintre rapoartele de la fața locului erau rezultatul excesului de zel, mai ales acelea care descriau protestatari urmărind persoanele care păreau a fi străine.

Protestatarii extremei drepte din Chemnitz au primit multă atenție din partea preseu nemțești după ce o persoană a murit înjunghiată pe 26 august de către un iraqian și un sirian.

Kretscher a avertizat împotriva demonizării celor care au luat parte la protest, susținând că cei mai mulți erau furioși pentru moartea localnicului, nu conduși de extremism politic.