​​Președintele Franței, Emmanuel Macron, își dorește să formeze o coaliție progresistă până la următoarele alegeri pentru Parlamentul European, care vor avea loc în mai 2019. O sursă din administrația prezidențială a declarat că Macron speră să atragă membrii acestei coaliții până la sfârșitul anului, scrie agenția de știri Reuters.

Emmanuel MacronFoto: Wikipedia

Liderul pro-UE al Franței încearcă să conducă o campanie pan-europeană pentru progresiștii cu viziuni politice similare. O coaliție a acestora ar putea să facă față presiunilor făcute de naționaliști pentru politici anti-imigrație.

,,Scopul este să adune o coaliție care să unească progresiștii în jurul unei platforme de idei care să depășească angajamentele bine structurate față de familii politice deja existente,” a declarat sursa de la palatul prezidențial Elysee.

,,Ne aflăm într-un moment important pentru Europa. Trebuie să ne transformăm, deoarece naționaliștii nu vor exista să facă orice schimbări e nevoie. Nu trebuie să rămânem prizonierii unor tradiții politice,” a mai adăugat sursa.