Președintele american Donald Trump a negat miercuri că ar fi propus asasinarea președintelui sirian Bashar al-Assad, răspunzând la afirmațiile făcute de jurnalistul de investigații Bob Woodward în noua sa carte, relatează site-ul agenției Reuters.

Donald TrumpFoto: YouTube

Donald Trump a declarat că o posibilă asasinare "nu a fost niciodată discutată".

"Acest lucru nu a fost niciodată contemplat și nici nu va fi", a afirmat Trump, numind cartea lui Woodward "ficțiune", potrivit Mediafax.

Potrivit carții "Fear: Trump in the White House", care va fi publicată pe 11 septembrie, Donald Trump ar fi sugerat asasinarea lui Bashar al-Assad, însă secretarul Apărării, Jim Mattis, ar fi ignorat cererea.

Administrația Donald Trump a avertizat marți că Statele Unite și aliații săi vor reacționa "prompt și adecvat" dacă forțele regimului Bashar Al-Assad utilizează din nou arme chimice.

Anterior, președintele american Donald Trump l-a avertizat pe omologul său sirian Bashar al-Assad și pe aliații, Iranul și Rusia, să nu lanseze o ofensivă în provincia Idlib din Siria, afirmând că sute de mii de persoane ar putea fi ucise.

Siria se confruntă, începând din martie 2011, cu revolte reprimate violent şi cu un conflict militar între serviciile de securitate subordonate regimului Bashar al-Assad, forţele opoziţiei şi grupuri teroriste, inclusiv organizaţia sunnită Stat Islamic. Bilanţul conflictului este de câteva sute de mii de morţi. Regiunea siriană Idlib este una din ultimele bastioane ale opoziției față de Assad, fiind controlată de grupări militante radicale.