Japonia a anunțat pentru prima dată că un muncitor de la centrala nucleară din Fukushima a murit după ce a fost expus la radiații. Bărbatul, care avea în jur de 50 de ani, a murit de cancer la plămâni, boală cu care a fost diagnosticat în 2016. În trecut, guvernul Japoniei a admis că radiațiile pot provoca boli, însă acesta este primul deces pe care l-au recunoscut, scriebbc.com

FukushimaFoto: Flickr

Reactorul de la Fukushima a fost avariat după ce un cutremur de 9.0 și un tsunami a afectat regiunea în Martie 2011. Sistemele de răcire au fost distruse și materiale radioactive au scăpat în afara centralei. Angajatul care a murit a lucrat la diverse centrale atomice începând cu anii 80' și a fost cel care se ocupa cu măsurarea radiațiilor la centrala atomică din Fukushima la scurt timp după ce aceasta a fost avariată.

Ministerul Sănătății, al Muncii și al Bunăstarii din Japonia a declarat că bărbatul a mai lucrat la această centrală de cel puțin două ori, înainte ca aceasta să fie avariată și că acesta a purtat o mască protectoare. După ce a ascultat opinii de la un grup format din radiologi și din experți în domeniu, ministerul a ajuns la concluzia că familia bărbatului ar trebui să primească compensații.