O bloggeriță feministă din Rusia este acuzată că a incitat la ură față de bărbați pe social media, la mai puțin de două săptămâni după ce aceasta le-a spus organizațiilor pentru drepturile omului că este investigată pentru extremism, relateazăThe Moscow Times.

Retele de socializareFoto: MorgueFile.com

Lyubov Kalugina, care se descrie ca feministă radicală, a avertizat organizația Sova Center, un grup anti-extremist, la sfârșitul lunii august că este subiectul unei pre-investigații din cauza postărilor sale pe social media, după ce un bărbat anonim s-a plâns că postările sale l-au insultat ca bărbat.

Cazul său este parte a unui trend în creștere a legilor anti-extremiste aplicate postărilor de pe social-media. Până recent, urmăririle penale se aplicau rar postărilor legate de gen, spun grupurile pentru drepturile omului, citate de site-ul de știri MBKh.

Acuzațiile penale au afost aduse împotriva acesteia, potrivit articolului 282 din Codul penal al Rusiei.

Kalugina se confruntă cu 5 ani de închisoare, potrivit articolului 282, care interzice ”incitarea la ură națională, rasială și religioasă”.

Activiștii ruși, companiile care dețin rețele sociale și chiar parlamentari au criticat acuzațiile anti-extremiste care spun că vor înlătura utilizatori obișnuiți care au postat texte sau imagini ”insensibile” pe paginile lor de socia media.