Oligarhul moldovean Vladimir Plahotniuc deține mai multe proprietăți în străinătate, care însă nu figurează în declarațiile lui de avere, printre acestea se numără și una în București, în Pipera, relateazăRise Moldova, care a identificat patru dintre vilele care fac parte din imperiul imobiliar al politicianului. Înșiruite pe axa Geneva – Sciez – Les Houches – București, vilele valorează peste 30 de milioane de euro, adică peste jumătate de miliard de lei.

HotNews.roFoto: Hotnews

Astfel, Rise Moldova scrie că una dintre proprietățile oligarhului se află în suburbia orașului elvețian Geneva, chiar pe malul Lacului Leman. Potrivit datelor din registrul cadastral al Elveției, casa are o suprafață de circa 450 de metri pătrați, iar terenul – peste cinci mii de metri pătrați, inclusiv o porțiune de lac.

Oligarhul ar mai deține o casă chiar pe malul lacului Leman, pe strada Avenue du Vion, în orașul Sciez, o cabană la poalele Mont-Blancului, de aproape 400 de metri pătrați, dar și vilă în Pipera, de aproape 300 de metri pătrați.

Rise relatează și modul în care Plahotniuc a reușit să intre în posesia acestor proprietăți.

Citește întregul material peRise.md.