Un atac efectuat un provincia siriană Idlib ar în semna un masacru, iar summitul care va avea loc la Teheran între Iran, Rusia și Turcia va avea rezultate pozitive, a afirmat marți președintele turc Recep Tayyip Erdogan, relatează Reuters, citat de Mediafax.

Soldati rusi in Siria (foto arhiva)Foto: Captura YouTube

Rusia, unul dintre aliații președintelui sirian Bashar al-Assad, a reluat marți raidurile aeriene împotriva insurgenților de Idlib. "Situația din Idlib este esențială pentru Turcia. Un proces necruțător se desfășoară acolo. Dacă acea zonă va fi vizată de rachete va exista un masacru", a declarat Erdogan.

"Vom discuta despre aceste probleme până vom avea rezultate pozitive în cadrul summitului de la Teheran, care este o continuare a celui din Astana. Sper să prevenim extremismul guvernului sirian în această regiune", a adăugat președintele turc.

Ministrul iranian de Externe Mohammad Javad Zarif a efectuat o vizită la Damasc pentru a discuta despre viitorul summit între liderii Iranului, Rusiei și Turciei, pe care Teheranul îl va găzdui pe 7 septembrie pentru a discuta despre situația din Idlib.