Administrația SUA a criticat marți o nouă carte a jurnalistului american de investigație Bob Woodward, "Fear", în care acesta susține că mai mulți oficiali de la Casa Albă i-ar fi ascuns documente președintelui Donald Trump pentru a îl împiedica pe acesta să le semneze, relatează Washington Post, citat de Mediafax.

Donald TrumpFoto: Wikipedia

Cotidianul The Washington Post a publicat marți mai multe extrase din noua carte a jurnalistului Bob Woodward, care a ajutat la dezvăluirea scandalului Watergate, pe care acesta o va publica pe data de 11 septembrie.

"Cartea lui Woodward a fost deja respinsă și discreditată de secretarul Apărării James Mattis și șeful de personal al Casei Albe John Kelly. Citatele lor sunt fraude fabricate, o escrocherie asupra publicului. La fel ca alte povești și citate. Woodward este un agent al democraților? Observați sincronizarea?" a declarat Donald Trump pe Twitter, sugerând că data publicării cărții "Fear" a fost aleasă special pentru a afecta alegerile din luna noiembrie.

Secretarul Apărării, Jim Mattis, a numit cartea "ficțiune", în timp ce purtătoarea de cuvânt de la Casa Albă, Sarah Sanders, susține că afirmațiile făcute de Woodward în carte sunt "doar povești fabricate, făcute de foști angajați nemulțumiți".

Potrivit BBC, în noua sa carte, Woodward susține că Donald Trump ar fi sugerat asasinarea președintelui sirian Bashar al-Assad în urma atacului chimic din luna aprilie.

Jurnalistul american acuză mai mulți oficiali de la Casa Albă, printre care consilierul economic Gary Cohn, pentru dispariția unor documente, care ar fi fost ascunse pentru a îl împiedica pe președintele SUA să le semneze. Printre documentele menționate se numără și unul care ar fi permis retragerea Statelor Unite din Acordul Nord-American de Comerț Liber și dintr-un acord de liber comerț cu Seulul.