Președintele american Donald Trump va prezenta o reuniune a Consiliului de Securitate al Națiunilor Unite, în cadrul căreia se va discuta despre Iran, la sfârșitul lunii septembrie, a anunțat marți Nikki Haley, ambasadorul SUA la ONU, relatează site-ul cotidianului The Washington Post.

Nikki Haley a mai informat că ședința se va adresa "încălcării legislației internaționale și instabilității generale pe care Iranul o implementează în întreaga regiune a Orientului Mijlociu".

Aceasta a mai acuzat Iranul de susținerea terorismului și activități de destabilizare în Liban, Yemen și Siria. Ambasadorul SUA a menționat că liderul Iranului poate vorbi în cadrul reuniunii Consiliului de Securitate dacă dorește.

"Președintele Donald Trump a fost foarte clar că trebuie să începem să ne asigurăm că Iranul respectă ordinea internațională", a declarat Haley, potrivit postului France 24.

"Dacă vom continua să observăm extinderea Iranului în susținerea terorismul, testele cu rachete balistice pe care le fac, sau vânzarea armelor către rebelii huthi din Yemen, toate aceste lucruri reprezintă încălcări ale rezoluțiilor Consiliului de Securitate", a adăugat aceasta.

Preşedintele american Donald Trump a anunţat în luna mai că retrage Statele Unite din acordul nuclear semnat în 2015 şi că va reimpune sancţiuni asupra Teheranului. Uniunea Europeană încearcă să găsească modalităţi de menţinere a acordului.