Un migrant care a înjunghiat mortal o adolescentă de 15 ani a fost condamnat luni la 8 ani și jumătate de închisoare, într-un dosar care a șocat Germania și a fost folosit de extrema dreaptă pentru a face campanie împotriva străinilor, scrie AFP.

HotNews.roFoto: Hotnews

Tânărul solicitat de azil, care a afirmat că este afgan dar a cărui naționalitate nu a putut fi stabilită cu certitudine, risca până la 15 ani de închisoare în acest proces care s-a derulat în fața tribunalului din Landau, în sud-vestul Germaniei.

Acesta și-a ucis la sfârșitul anului 2017 fosta prietenă, într-un supermarket din orașul Kandel, cu mai multe lovituri de cuțit.

Acesta și-a recunoscut vina și a declarat că are remușcări, în timpul audierilor. Acuzarea a afirmat că motivul crimei a fost gelozia.

Identificat drept Abdul D., tânărul solicitant de azil a fost adus în fața unei curți pentru minori și audiat cu ușile închise, în condițiile în care a afirmat că avea 15 ani la momentul faptelor. Un expert i-a evaluat vârsta între 17 și 20 de ani.

Potrivit mai multor martori, în 27 decembrie 2017 acuzatul a urmărit-o pe fosta sa prietenă, Mia, și a înjunghiat-o de șapte ori.

Crima a făcut parte dintr-o serie de agresiuni foarte mediatizate în Germania și în care au fost implicați solicitanți de azil, alimentând furia unei părți a populației față de migranți și de cancelarul Angela Merkel.

Aceasta a devenit ținta privilegiată a extremei dreapta, care o acuză că a fost la originea unei creșteri a insecurității în Germania, după ce a deschis ușile pentru peste un milion de migranți, în 2015 și 2016.