Președintele Argentinei, Mauricio Macri, plănuiește eliminarea mai multor ministere din guvernul federal. Ziarele naționale scriu că aceasta ar fi o încercare de a reduce impactul deficitului bugetar asupra monedei naționale, peso-ul argentinian, scrie agenția de știri Reuters.

HotNews.roFoto: Hotnews

Ziarul local La Nacion a anunțat că 13 ministere vor fi desființate și unite cu altele, citând surse guvernamentale care vor să își păstreze identitatea ascunsă. Pe de altă parte, cotidianul Clarin scrie că este vorba despre 10 ministere. Ambele publicații susțin, însă, că reforma va viza ministerele pentru știință, cultură, energie, agricultură și turism, care vor înceta să existe ca entități de sine stătătoare.

Restructurările plănuite de guvern se întâmplă după ce Macri a cerut Fondului Monetar Internațional să grăbească achitarea împrumutului cerut de Argentina, în valoare de 50 miliarde de dolari.

Guvernul susține că va continua să adopte măsuri de austeritate. Ministrul Economiei, Nicolas Dujovne, va anunța următoarele măsuri în cursul zilei de azi.