În ciuda amenințărilor cu moartea primite, postul de radio Dandal Kura continuă să militeze împotriva grupării teroriste Boko Haram. Grupul armat a promis că va ataca Dandal Kura,însă prezentatorii au continuat săîiîndemne pe ascultători să se opună grupării, scrieAl Jazeera.

Bombardament Boko HaramFoto: Flickr

Când un luptător Boko Haram a intrat în direct în timpul programului radio de noapte moderat de Hauwa Tiramisu la postul Dandal Kura International, prezentatoarea a înghețat.

,,A spus că ce facem noi este rău și interzis”, a declarat aceasta. ,,A spus că lucrăm cu guvernul și că vor veni după noi.”

,,Am fost șocată. Cu adevărat șocată. Mi-a fost foarte frică în acea seară.”

Trei luni mai târziu, Abubakar Shekau, liderul Boko Haram, a făcut public un filmuleț în care numește angajatele postului radio ,,prostituate”.

,,Ascultați! Postul radio Dandal Kura, cu prostituatele pe care le numesc angajate. Fie ca Allah săvă blesteme pe toți”, a spus Shekau, în dialectul local Kanuri.

Postul de radio difuzează știri despre eforturile guvernamentale în lupta cu Boko Haram și informează ascultătorii despre activitățile luptătorilor și despre planurile de atac ale acestora.

,,Oamenii ne sună în timpul programului pentru a ne informa despre noi atacuri în oraș. Îi ajutăm să fie vigilenți”, a spus Bello Sani, coordonatorul activităților postului de radio.

În ultimii șapte ani, Boko Haram a încercat să instaleze un califat în Nigeria de nord.

Din 2009, aproape 20 000 de oameni au căzut victime violențelor exercitate de gruparea teroristă.