Campania electorală pentru alegerile pentru Parlamentul European, care va începe pe 6 septembrie, va fi bătălia celor care susţin migraţia şi a celor care sunt împotriva migraţiei, a declarat duminică radioului public ungar Kossuth preşedintele grupului FIDESZ în Legislativul ungar. Máté Kocsis a afirmat că în spiritul pregătirii pentru acest scrutin a fost elaborat raportul Sargentini, care "este plin de minciuni", potrivit presei maghiare, citată de Rador.

Panou anti-Soros din UngariaFoto: Captura YouTube

La dezbaterea acestui raport, care va avea loc în perioada 11-12 septembrie, va participa şi premierul Viktor Orbán. "Este sarcina premierului ca Ungaria să fie apărată în situaţia în care este atacată pe nedrept şi fără nicio bază, motiv pentru care, cu acest prilej, premierul va dovedi clar că acest document este un raport politic, "care a fost scris de oamenii lui Soros de la Bruxelles cu scopul de a exercita o presiune", a subliniat politicianul ungar, care a adăugat că în politica europeană este tot mai evidentă existenţa unei linii de fractură între "cei care slujesc interesele imperiului lui Soros" şi cei care "vor să oprească migraţia".

Oficialul ungar a spus că preşedintele Franţei Emmanuel Macron şi eurodeputatul olandez Judith Sargentini, membru al Partidului Verzilor, fac parte din primul grup şi depun eforturi majore pentru acceptarea migraţiei ilegale, respectiv pentru schimbarea populaţiei Europei. La polul opus se află "politicienii care se opun migraţiei clandestine şi reprezintă interesele şi voinţa propriilor alegători, şi care sunt apropiate de axa premierului Ungariei, respectiv al ministrului italian de interne", a precizat Máté Kocsis.

Oficialul ungar a mai menţionat: Întrebarea privind viitorul Europei este, dacă aceasta va deveni în mod ireversibil un continent al imigranţilor sau reuşește să se apere de acest fenomen. În ceea ce priveşte apărarea împotriva migraţiei ilegale, Ungaria are tot mai mulţi aliaţi, de exemplu, ţările Grupului de la Visegrad, Italia şi Austria. Politicianul partidului de guvernământ a arătat că guvernele naţionale au început să se apere tot mai puternic de migraţia ilegală prin promovarea intereselor propriilor lor cetăţeni, în timp ce actuala conducere de la Bruxelles vrea să folosească chiar şi această campanie electorală care va începe pe 6 septembrie pentru "a insista cu această politică privind migraţia, deja eşuată".

În opinia lui Máté Kocsis este interesant că în raportul Sargentini sunt criticate chiar şi acele elemente privind apărarea graniţelor Ungariei pe care chiar şi UE este dispusă acum să le finanţeze cu 300 de milioane de euro. Raporturi similare cu cel al eurodeputatului Sargentini sunt elaborate, de regulă, în preajma alegerilor pentru Parlamentul European. De exemplu, în urmă cu patru an "un raport similar a fost editat despre Ungaria de un comunist portughez numit Tavares".

Potrivit deputatului Kocsis, a sosit timpul ca după "afirmaţiile mincinoase şi neîntemeiate" să fie dat publicităţii în UE şi un raport care se referă la cei care sunt responsabili pentru pierderea siguranţei în Europa, pentru deschiderea drumurilor în faţa migraţiei ilegale şi pentru pierderile de vieţi omeneşti în atacurile teroriste, săvârşite în "umbra migraţiei ilegale".