Organizația Mondială a Comerțului (OMC) a fost fondată în 1995 și are 164 de state membre, rolul ei fiind de a reglementa comerțul internațional.
Directorul OMC: Ieșirea din OMC a SUA ar putea avea consecințe dezastruoase
Organizația Mondială a Comerțului (OMC) a fost fondată în 1995 și are 164 de state membre, rolul ei fiind de a reglementa comerțul internațional.

Povestea tinerei din Bacău care ține spectacole de stand-up comedy în Europa în patru limbi diferite și l-a făcut pe Seinfeld să râdă
INTERVIU Vestea bună și vestea proastă despre tulpina SARS-CoV2 din Africa de Sud, confirmată în premieră în România: Cât de ușor se transmite și cât de eficiente sunt vaccinurile împotriva ei?
Noua LISTĂ a țărilor din zona galbenă / Republica Moldova, Italia, Spania, Franța sau Marea Britanie, pe listă
Unul din cei doi pacienți din România infectați cu tulpina africană a SARS-COV2, fosta jurnalistă Liana Alexandru, povestește aventura sa COVID-19: cum s-au încurcat rezultatele testelor și cum voluntarii au salvat situația
CDC-ul american are un ghid cu sfaturi în cazul unei apocalipse zombi / Dr. Seuss, în topul vânzărilor Amazon după ce a fost acuzat de rasism / Nou film Star Trek, nou serial Terminator, confirmate
FOTOGALERIE Primăria Capitalei a montat anul trecut 500 de stații STB noi, de aproape 10.000 de euro bucata. Deși nu le-a plătit încă, o parte au fost deja vandalizate
Ei bine în priemle 6 și luni ale lui Trump bursa a crescut cu peste 40% șomajul s-a prăbușit la minimul ultimilor 20 de ani producția industrială crește cum n-a mai crescut din al doilea război mondial.
În decembrie 2017 când Trump a lansat reforma fiscală, aceeași experți geniali ne asigurau că ea va duce la ruinarea rapidă a țării, la șomaj și prăbușirea investițiilor. Azi șomajul e la minimul ultimilor 40 de ani, iar conform departamentului muncii pe 7 august 2018 erau 6.7 milioane de locuri de muncă ce nu-și găsesc ocupant. Economia a ajuns la o creștere de 4.1%. Aceeași experți declarau imposibilă o creștere de peste 2% pentru o țară dezvoltată, când Trump a spus că ținta lui e de 3%.
În decembrie 2017 s-au inrodus taxe vamale la electrocasnice. Experții ne-au spus că ofertase va reduce și că prețurile vor crește masiv. Oferta nu s-a redus deloc și prețurile n-au crescut nici cu un cent. Pe 1 iunie 2016 s-au introdus taxe vamale la oțel și aluminu. Experții au prorocit creșteri la prețurle automobilelor. De fapt producția crește odată cu economia, prețurile scad și cu ocazia reducerilor de Labor Day (prima luni de septembrie) am ajuns să văd un SUV nou la sub $17000.
America are 11% din exporturile mondiale, 19% din importuri și 20% din capaitatea de producție a lumii. It's a buyer market. De aici se vede că America practic nu are nevoie de restul lumii. E o prostie teribilă să nu-ți impui voința în condițiile astea. Cine are nevoie de piața americană joacă după regulile SUA.
Legat de absenta oricarei nevoi a SUA de restul lumi: vad ca Trump se da de ceasul mortii ca Germania sa nu cumpere gaz de la rusii prin intermediul proectului Nord Stream 2. Observ ca americanii ar vrea sa puna boticu lor unsuros pe banii nemtilor in schimbul mult mai scumpului GPL. Bag de seama ca ar vrea ca Turcia si India sa nu cumpere sistemul rusesc de rachete AA, S-400 si in schimb sa cumpere armament american. Aici cum este? Cine are nevoie de cine? Si am ales doar trei exemple care mi-au venit acum in minte. O politica izolationista cred ca va afecta in primul rand SUA, pentru ca intr-un final piata lor e mult mai mica decat a celorlalte state cu forta economica. Sigur ca piata americana e importanta, insa intr-un final șocul unui razboi economic ar fi mai dur pentru americani decat pentru restu lumii. Vom trai si vom vedea cine va pierde mai mult.
PS chestia cu boticul unsuros e deja o mizerie ruseasca din categoria"Imperialistul american"
Gulerele albastre,politia,armata sunt cu el.Invatamantul,mass media si studentimea,nu.
Si asta pentru ca traiesc din subventii si produc doar idei fara aplicatie practica. America are destui aliati ca sa-si continue cresterea economica.