Unui bărbat din Coreea de Sud a trebuit să i se amputeze mâna după ce a contractat o bacterie consumând sushi, relateazăYahoo News UK.

Sushi preparat cu wasabiFoto: drewzviewz / FlickrCC

Un bărbat de 71 de ani din Coreea de Sud a început să aibă febră și durere în mână la câteva ore după ce a mâncat sushi crud, potrivit The New England Journal of Medicine.

Pacientul, căruia nu i-a fost făcut public numele, avea un istoric de diabet Tip 2, hipertensiune și boală renală în momentul în care s-a prezentat la spital două zile după ce a consumat pește crud.

Au început să îi apară bășici pe toată mâna stângă, iar doctorii l-au diagnosticat pe bărbat cu bacteria Vibrio vulnificus, o bacterie care se hrănește cu carne.

Medicii au încercat să îl trateze bărbat cu antibiotice, dar din cauza istoricului medical pustulele s-au înmulțit și înrăutățit, ulcerațiile răspândindu-se spre partea superioară a brațului. Chirurgii au fost nevoiți în cele din urmă să îi amputeze brațul, la 25 de zile după ce s-a prezentat la spital.

Bacteria poate fi contractată prin consumul de pește crud, dar și dacă o rană deschisă este expusă la apă de mare sărată.