Alana, care preferă ca identitatea ei să rămână ascunsă, este femeia care a inființat în anii 90 un site dedicat oamenilor singuri care aveau dificultăți în a-și găsi perteneri de viață. Alana nu a avut nicio idee că site-ul creat de ea va ajunge să fie legat de o comunitate plină de ură și furie față de femei. În 1997 nu exista nici Facebook, nici Instagram, nici Tinderi, conformbbc.com.

SingurtateFoto: Pexels

Alana, pe atunci având în jur de 25 de ani, de abia începuse să iasă la întâlniri. Alana era conștientă că și-a început viața amoroasă târziu și s-a gândit că poate există și alți oameni care se află în situația ei.

Femeia a observat că oamenii din jurul ei făceau mereu glume despre „virginii singuratici” și că obișnuiau să facă glume despre oamenii care nu și-au început viața amoroasă în adolescență. Alana a descris site-ul ca fiind un loc prietenos unde posta articole, ulterior acesta devenind un forum unde femei și bărbați puteu discuta despre singurătate, unde puteau întâlni oameni noi și unde își puteau vărsa frustrările.

În acea perioadă, Alana a inventat termneul „incel”, care provine de la cuvintele „involuntary celibate”, în limba română celibatari involuntari. Pentru Alana acest cuvânt putea fi folosit pentru a descrie pe orcine, indiferent de gen, care era singuratic, care nu avusese relații sexuale sau care nu avusese o relație de mult timp.

Prin anul 2000, Alana deja se îndepărtase de comunitate, astfel că femeia nu a observat în ce direcție a pornit. După 15 ani de la fondarea site-ului, Alana era într-o librărie, citind o revistă, când a dat peste o poveste despre un bărbat numit Elliot Rodger. Bărbatul de 22 de ani omorâse 6 persoane, folosindu-se de o armă și de un cuțit în Isla Vista, California, în final împușcându-se și pe sine.

Înainte de moartea lui, bărbatul a distribuit un document de 141 de pagini în care își expunea ura lui adânc înrădăcinată față de femei, ură alimentată de o frustrare intensă cu privire la virginitatea lui. Rodger a fost văzut ca un erou de comunitatea incel, care astăzi a devenit o comunitate sinonimă cu misoginismul.