Cântăreţul şi politicianul Iosif Kobzon, o legendă a cântecului din epoca sovietică, supranumit "Sinatra rus", a murit joi la vârsta de 80 de ani, au anunţat agenţiile de presă din Rusia, potrivit AFP șiAgerpres.

HotNews.roFoto: Hotnews

Iosif Kobzon şi-a început cariera în 1959 şi a susţinut spectacole timp de peste 50 de ani, remarcându-se în special prin interpretări emoţionante ale unor cântece patriotice.

Vedetă a concertelor oficiale organizate cu ocazia marilor sărbători naţionale, el a cântat şi în faţa soldaţilor sovietici din Afganistan în anii 1980 şi, recent, în faţa militarilor ruşi de la baza aeriană Hmeimim din Siria, în februarie 2016.

Venerat de mai multe generaţii de ruşi, cântăreţul a fost şi deputat în Duma (camera inferioară a Parlamentului rus, n.r.) de la Moscova, fiind ales pe listele propuse de partidul preşedintelui Vladimir Putin.

În 1995, autorităţile de la Washington i-au retras lui Iosif Kobzon viza permanentă pentru Statele Unite şi l-au plasat pe o "listă neagră", după ce cotidianul The Washington Times l-a acuzat pe Kobzon că are relaţii cu crima organizată, în baza unui raport întocmit de CIA.