FBI transmite că nu există indicii că un server privat de emailuri folosit de Hillary Clinton, în perioada cât a fost secretar de Stat al SUA, ar fi fost compromis de hackeri din China, contrazicând un mesaj postat anterior pe Twitter de președintele american Donald Trump, informează postul CNB, citat de Mediafax.

HotNews.roFoto: Hotnews

"FBI-ul nu a găsit vreo dovadă că serverele (utilizate de Clinton) au fost compromise", a reprezentant al agenției.

Precizarea FBI vine după ce The Daily Caller, un site de știri conservator, a relatat că o firmă din statul Virginia, cu legături cu autoritățile din China, a accesat ilegal un sever privat de emailuri folosit de Hillary Clinton, reușind să sustragă "aproape toate" emailurile de pe acest server.

Ulterior, Donald Trump a scris pe Twitter despre această ipoteză, cerând FBI-ului și Departamentului Justiției să investigheze.

"Emailurile lui Hillary Clinton, dintre care multe conțin informații clasificate, au fost accesate de China”, a afirmat președintele american într-o postare pe Twitter.

"China a spart accesat contul de email personal al lui Hillary Clinton. Sunt siguri că nu a fost Rusia (glumesc!)? Care ar fi șansele ca Departamentul de Justiție și FBI-ul să investigheze acest lucru? De fapt, este un lucru foarte important. Foarte multă informație clasificată", a continuat liderul de la Casa Albă.