Președintele american Donald Trump a reluat miercuri atacurile împotriva giganților online, inclusiv Twitter, Facebook și Google, susținând că încearcă să "reducă la tăcere" o parte semnificativă din populația SUA și sugerând că activitățile lor ar putea fi ilegale, informează cotidianul The Hill, citat de Mediafax.

TrumpFoto: Captura YouTube

"Cred că Google și Facebook și Twitter ... tratează foarte nedrept conservatorii și republicanii", le-a spus Trump reporterilor la Casa Albă.

"Cred că este o problemă foarte serioasă pentru că încearcă cu adevărat să reducă la tăcere o foarte mare parte din această țară, iar acei oameni nu vor să fie reduși la tăcere. Nu este drept. Nu este corect. Poate nu este legal, dar vom vedea. Vrem doar corectitudine", a adăugat președintele american.

Trump a distribuit pe Twitter și un material video în care se susține că motorul de căutare Google nu a promovat pe pagina principală discursurile privind Starea Uniunii ale lui Trump, în schimb cele ale predecesorului său, Barack Obama, au fost promovate an de an.

Google a răspuns că discursul lui Trump privind Starea Uniunii din 2018 a fost promovat pe pagina principală a motorului de căutare,

În ceea ce privește discursul lui Trump privind Starea Uniunii din 2017, Google a precizat că nu promovează primul discurs în Congres al unui nou președinte întrucât din punct de vedere tehnic acesta nu este este un discurs privind Starea Uniunii. "Drept rezultat, nu am promovat acest discurs pe google.com, nici în 2009 și nici în 2017".

În ultimele săptămâni, Donald Trump a criticat industria de socializare online, afirmând că unele companii "discriminează total vocile republicane şi conservatoare".

Liderul de la Casa Albă a acuzat marți compania Google că "suprimă" mass-media conservatoare/republicană, "ascunde informațiile și știrile care sunt bune", și în schimb afişează doar articole de la "presa știrilor false".

Larry Kudlow, directorul Consiliului Economic Naţional de la Casa Albă, a anunțat ulterior că Administrația SUA analizează posibilitatea introducerii unor reglementări care să vizeze Google.