Operatorul feroviar Deutsche Bahn are un nou plan pentru a determina locuitorii și turiștii din Berlin să nu mai consume droguri într-una dintre cele mai aglomerate stații din oraș: folosirea muzicii atonale. Localnicii sunt, în schimb, neimpresionați de acest experiment, scrie publicația germanăDW.

HermannstrasseFoto: Flickr

Operatorul feroviar național, Deutsche Bahn (DB), plănuiește să difuzeze muzică atonală în stația Hermannstrasse din districtul berlinez Neukolln. Inițiativa a fost făcută publică la începutul săptămânii de către Friedemann Kessler, șeful departamentului est regional al companiei.

Detaliile rămân neclare. Muzica nu a fost încă aleasă, potrivit unui articol din ziarul Tegesspiegel. DB spune că a optat pentru muzică atonală deoarece ,,subminează complet obiceiurile tradiționale de ascultat muzică.”

,,Puțini oameni o găsesc frumoasă- cei mai mulți o percep ca pe ceva de care trebuie să fugi”, a spus Kessler, citat de Tegesspiegel.

Săptămâna aceasta are loc la Berlin Festivalul de Muzică Atonală. Organizatorii festivalului percep gestul companiei feroviare ca fiind șocant, însă nu au declarat nimic pentru DW.

Cei mai mulți localnici sunt de părere că experimentul este inutil. Aceștia spun că stația berlineză a fost un loc folosit de persoanele care voiau să se drogheze încă de la construcția sa. De-a lungul timpului, autoritățile au încercat să rezolve problema consumatorilor din Hermannstrasse, însă nimic nu a funcționat.