Statuia aurită a președintelui Turciei a fost îndepărtată de o brigadă de pompieri din orașul din vestul Germaniei, Wiesbaden. Statuia a fost amplasată fără consimțământul autorităților locale și nu a fost bine primită de public, scriu cei de laDW.

HotNews.roFoto: Hotnews

Statuia înaltă de 4 metri a fost îndepărtată din Wiesbaden luni. Efigiul îl înfățișează pe Erdogan cu brațul drept ridicat, o poziție care amintește de faimoasa statuie a dictatorului irakian Saddam Hussein, dărâmată de forțele americane în 2003, în timpul invaziei din Irak.

Statuia a fost repede acoperită de graffiti. Autoritățile locale au declarat că nu pot asigura siguranța statuii, așa că aceasta a fost dată jos de pe soclu de o brigadă a pompierilor ieri noapte.

Statuia era o instalație de artă, parte a Bienalei Wiesbaden de Artă Contemporană, însă a fost amplasată fără înștiințarea autorităților.

,,Am primit apeluri de la cetățeni confuzi- nu a fost clar pentru oameni că statuia era parte a Bienalei”, a spus un purtător de cuvânt al autorităților locale.

Ziarul local Wiesbader Kurier a scris că autoritățile ar fi autorizat amplasarea statuii, însă nu știau că Erdogan era cel reprezentat.