O postare alarmistă, distribuită de mii de ori pe Facebook, a pretins, în mod eronat, că a dezvăluit conținutul sesiunilor de educație sexuală din Franța, potrivitLe Monde.

FacebookFoto: www.shopcatalog.com

O pagină de Facebook intitulată Roubaix News a difuzat, duminică, 26 august, un mesaj prin care se dezvăluie conținutul "orelor de educație sexuală care vor fi aplicate în toamnă". Această publicație, care a provocat numeroase reacții ostile în comentarii, a fost distribuită de aproximativ 10.000 de ori pe Facebook în doar o zi. Este totuși un caz clar de dezinformare.

Mesajul în cauză este însoțit de o captură de ecran și două pagini dintr-un document în care unele fragmente sunt evidențiate cu roșu. Documentul pare că este, potrivit unei note de subsol, un „document care stabilește bazele unei educație sexuală în școală“, paginile 36 și 37.

Paginile conțin un tabel cu trei coloane: „vârsta", "etapele dezvoltării " și în final " comportamentul și viața ". Printre pasajele subliniate în roșu se regăsesc formulări precum, "4 ani", "primele întrebări despre sexualitate", „5 ani“ sau „experiență primelor prietenii sincere și relațiile cu ființe de același sex sau de sex opus“ .