Senatul pakistanez a adoptat o rezoluție prin care condamnă competiția olandeză de caricaturi care îl are drept subiect pe Profetul Mohammad. Competiția este organizată de un politician olandez de extremă dreapta, Geert Wilders, scriu cei de laAl Jazeera.

HotNews.roFoto: Hotnews

Senatul pakistanez a adoptat unanim o rezoluție prin care condamnă un concurs de caricaturi anti-islamist. Aceasta este una dintre primele acțiuni ale adunării de la alegerile generale de luna trecută.

Îl primul discurs ținut în fața Senatului la Islamabad, prim-ministrul proaspăt ales Imran Khan a promis că va prezenta această problemă Adunării Generale a ONU în septembrie, declarând că astfel de acțiuni sunt ,,un eșec colectiv al lumii musulmane”.

,,Foarte puțini din Vest înțeleg durerea cauzată musulmanilor prin asemenea acțiuni blasfematoare”, a declarat Khan.

,,Guvernul va ridica această problemă în Organizația pentru Cooperare Islamică și vom încerca să determinăm țările membre să se pună în acord cu privire la o lege comună care să poată fundamenta astfel de plângeri în fața forumurilor internaționale”, a mai adăugat acesta, ,,Ar fi trebuit să facem asta cu mult timp în urmă.”

Wilders, recunoscut pentru poziția radicală în raport cu Islamul și musulmanii, a anunțat în iunie planurile sale cu privire la organizarea unei competiții de caricaturi care îl are ca subiect pe Profetul Mohammad.

Competiția se va desfășura în noiembrie. Guvernul olandez s-a distanțat de acest eveniment.

Wilders, conducătorul partidului care ocupă poziția secundă în Parlamentul olandez, susține că a primit peste 200 de cereri de înscriere până acum. Data până la care se pot face înscrieri este 31 august. Câștigătorul va fi recompensat cu un premiu de 10 000 de dolari.