Președintele SUA, Donald Trump, a anulat vizita în Coreea de Nord a secretarului american de Stat, Mike Pompeo, după ce acesta a primit o scrisoare belicoasă din partea unui oficial nord-coreean, informează cotidianul The Washington Post, citat de Mediafax.

SUA si Coreea de NordFoto: Agerpres

Pompeo a primit vineri dimineață o scrisoare de la Kim Yong Chol, vicepreşedintele Comitetului Central al Partidului Muncitorilor din Coreea de Nord, au relatat doi oficiali americani.

Conținutul scrisorii nu este cunoscut, însă a fost considerat suficient de beligerant de către Trump și Pompeo încât au decis să anuleze vizita secretarului de Stat în Coreea de Nord.

Vizita fusese anunțată în ziua precedentă și urma să se desfășoare săptămâna aceasta. Cu această ocazie, Pompeo urma să-l prezinte oficialilor nord-coreeni pe noul trimis special al SUA la Phenian, Stephen Biegun.

Sarah Huckabee Sanders, purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, a declarat pentru CNN că Trump a anulat vizita întrucât a considerat "că nu progresăm suficient în privința denuclearizării Peninsulei Coreea".

Cotidianul mai afirmă că nu este de aşteptat ca Trump să renunțe cu totul la diplomație în această chestiune, însă în cazul în care Phenianul nu răspunde pozitiv la acțiunile sale recente atunci probabil liderul de la Casa Albă va urma sfatul oficialilor americani care militează pentru sporirea presiunilor asupra regimului Kim Jong-Un prin intermediul sancțiunilor sau prin alte mijloace.