Confruntat cu critici puternice pentru tăcerea sa după moartea lui John McCain, o figură embelematică a conservatorilor și a politicii americane, Donald Trump a ordonat luni arborarea drapelului în bernă la Casa Alba în onoarea lui McCain, potrivit AFP.

Donald TrumpFoto: YouTube

"În ciuda diferențelor noastre de viziune politică, respectarea angajamentului senatorului John McCain față de țara noastră și, în onoarea lui, am semnat un decret prin care se ordonă arborarea steagurilor în bernă până în ziua înmormântării sale", a transmis președintele SUA într-o declarație.

Preşedintele american Donald Trump a refuzat publicarea unui comunicat de către Casa Albă în care îi era adus un omagiu senatorului John McCain, decedat sâmbătă, conform Washington Post, incident care evidenţiază rivalitatea dintre cei doi, relatează AFP.

Conform cotidianului citat, un comunicat oficial menit a saluta viaţa lui John McCain a fost pregătit de către anturajul liderului de la Casa Albă. Fostul prizonier al Războiului din Vietnam era calificat drept "erou".

Miliardarul le-a răspuns consilierilor săi că el ar prefera să publice un scurt mesaj pe Twitter, conform Washington Post.