​O companie feroviară japoneză și-a apărat un exercițiu de securitate prin care 190 de angajați au fost forțați să stea foarte aproape de șinele pe care treceau, la 300 km/h, trenurile de mare viteză Shinkansen, scrie AFP. Angajații au spus în presă că senzația este oribilă și că se simt ”ca și cănd ar fi biciuiți în public”. Multe voci spun că nu este necesar un astfel e exercițiu traumatizant, dar compania JR West spune că ”angajații au ocazia să înțeleagă importanța muncii pe care o prestează”.

Tren ShinkansenFoto: realrailway.com

Exercițiul de securitate a avut loc într-un tunel și în locul unde trenurile de mare viteză ating 300 km/h. Angajații, împărțiți în grupuri, au stat în mici nișe de lângă linii și au simțit șocul trecerii trenului de 700 de tone.

O parte au refuzat să ia parte la exercițiu, dar superiorii le-au spus că ”este rândul lor”. Angajații au purtat căști de protecție, mănuși și uniforme, dar senzația nu a fost deloc plăcută.

Acest exercițiu de securiate a fost introdus în 2016 după ce o placă de 70x60 cm s-a desprins la viteză mare de pe un vagon, lovind vagonul din spate.

Reprezentanții companiei JR West au spus că acest exercițiu este justificat și că angajații care lucrează la vagoane ”au ocazia să experimenteze și să înțeleagă importanța muncii lor”.

În Japonia, pe online foarte mulți s-au arătat îngroziți de un astfel de exercițiu și unii se întrebau de ce trebuie să fie totul atât de traumatizant și nu este folosită realitatea virtuală pentru a le arăta angajaților ce înseamnă când un tren trece pe lângă tine cu 300 km/h.

Alții au spus că angajații ar putea sta pe peron și că punerea lor într-o nișă dintre șine nu este instruire, ci batjocorire.