Papa Francisc le-a recomandat părinților care constată o înclinație către homosexualitate la copii lor să recurgă la psihiatrie pentru aceștia, în cadrul unei conferințe de presă susținută duminică în avionul care l-a dus din Irlanda la Roma, relatează AFP. Asociațiile care apără drepturile persoanelor LGBT denunță declarațiile Papei ca fiind iresponsabile.

Papa FranciscFoto: Flickr - Aleteia

”Mai întâi le-aș spune să se roage, să nu condamne, să dialogheze, să înțeleagă”, a spus Papa Francisc, născut Jorge Mario Bergoglio, întrebat de un jurnalist ce le-ar spune părinților care constată la copilul lor înclinații homosexuale.

”Atunci când începe în copilărie, sunt multe lucruri care pot fi făcute de către psihiatrie pentru a vedea cum sunt lucrurile, și este cu totul altceva atunci când se întâmplă după douăzeci de ani”, a mai spus Papa.

”Nu voi spune niciodată că tăcerea este un remediu. Ignorarea fiului sau fiicei care are tendințe homosexuale e un defect de paternitate și maternitate”, a continuat acesta.

”Condamnăm comentariile care se referă la ideea că homosexualitatea este o boală. Dacă este o maladie, aceasta este homofobia ancorată în societate care persecută persoanele LGBT”, a reacționat purtătorul de cuvânt grupului Inter-LGBT, al Clémence Zamora-Cruz.

Aceste cuvinte sunt șocante pentru că au ca țintă copiii, a continuat ea, readucând aminte că ”studiile au arătat că riscul de sinucidere este mai mare printre tinerii LGBT”.

Totodată, SOS Homophobie a reacționat pe Twitter scriind că afirmațiile papei sunt grave și iresponsabile și că incită la ”ură” față de persoanele LGBT.