​Partidul Comunist Chinez a făcut publice noile reguli de conduită și pedepse pentru membrii partidului. Printre acestea se numără și pedepse pentru răspândirea zvonurilor politice și recomandarea ca membrii cu credințe religioase să părăsească imediat partidul, anunță agenția de presă Reuters.

Xi JinpingFoto: Reuters

Președintele țării, Xi Jinping, susține că lupta de reformare a partidului este abia la început. Încercarea de a elimina corupția din partid a început de la preluarea poziției, acum șase ani și, ca alți lideri înaintea lui, Xi susține că este dispus să sacrifice partidul pentru eradicarea corupției din rândurile guvernanților.

Xi a acumulat mai multă putere ca predecesorii săi, așa că acesta a intensificat eforturile pentru asigurarea loialității membrilor Partidului Comunist.

Regulile de disciplină a fost anunțate duminică de către Comisia Centrală pentru Inspecția Disciplinei, însă acestea sunt în vigoare din 18 august.

În cazurile cele mai grave, noile reguli se asigură că vinovații pot fi judecați în instanță pentru acțiunile împotriva partidului. Cea mai comună pedeapsă, însă, este excluderea din partid.

Multe reguli îi au în vizor pe membrii religioși ai partidului. Chiar dacă libertatea religiei este garantată prin Constituție în China, partidul este oficial un susținător al ateismului.

,, Membrii partidului care au credințe religioase ar fi trebuit să și le îndrepte prin educație. Dacă acestea nu dispar după ajutorul și educația oferite în organizația partidului, atunci ar trebui să fie încurajați să părăsească partidul.”