Principalul opozant al Kremlinului, Alexei Navalny, a fost reţinut de poliţie, la Moscova, a informat purtătoarea sa de cuvânt, Kira Yarmysh, sâmbătă, într-o postare pe Twitter, transmite Reuters.

Alexei NavalnyFoto: Facebook / Alexei Navalny

Potrivit lui Yarmysh, Navalny a fost dus la o secție de poliție, motivul reținerii sale fiind neclar.

"Navalny a fost arestat acum două ore în faţa locuinţei sale. El se află acum la secţia de poliţie Danilovski (la Moscova). Ei nu au spus motivul pentru care l-au arestat. I-au luat telefonul", a scris pe Twitter purtătoarea de cuvânt a opozantului rus, conform Mediafax.

Alexei Navalny (42 de ani) şi-a intensificat în ultimele luni acţiunile menite să facă presiuni asupra Kremlinului, după ce a fost declarat ineligibil pentru alegerile prezidenţiale din 18 martie, câştigate fără nicio surpriză de Vladimir Putin. Aceste manifestaţii au atras în special numeroşi tineri, care distribuie intens pe reţelele sociale anchetele lui Navalnîi asupra corupţiei elitelor.

Aceste anchete l-au costat pe Alexei Navalny mai multe perioade de detenţie. În 14 iunie, el a fost eliberat după ce a ispăşit 30 de zile de detenţie pentru că a organizat o manifestaţie neautorizată.