Statele Unite reduce cu mai mult de 200 de milioane de dolari ajutorul acordat palestinienilor, a anunțat Departamentul de Stat, pe fondul deteriorării relațiilor cu liderii palestinieni, informează Reuters, citată de Mediafax.

PalestinaFoto: Wikipedia

Un înalt oficial al Departamentului de Stat a declarat că fondurile planificate inițial pentru programele din Cisiordania și Gaza se vor adresa ”proiectelor de mare prioritate în altă parte”.

"Am întreprins o revizuire a asistenței acordate de SUA Autorității Palestiniene ș pentru Cisiordania și Gaza pentru a ne asigura că aceste fonduri sunt cheltuite în conformitate cu interesele naționale ale Statelor Unite și conferă valoare contribuabilului american", a declarat oficialul.

"În urma acestei revizuiri, în direcția președintelui, vom redirecționa mai mult de 200 milioane de dolari pentru fondurile de sprijin financiar din 2017, planificate inițial pentru programele din Cisiordania și Gaza", a adăugat acesta.

Întrebat unde vor fi redirecționați banii și dacă vor fi redirecționate către alte proiecte palestiniene, un alt oficial al Departamentului de Stat a spus: "Vom lucra cu Congresul pentru a redirecționa aceste fonduri către alte priorități politice".

Anunțul a venit într-un moment în care conducerea palestiniană a înfuriat Casa Albă prin boicotarea eforturilor sale de pace, întrucât președintele Donald Trump a recunoscut Ierusalimul drept capitala Israelului și a mutat ambasada acolo, anulând decenii de politică americană.